valencià    castellano/español

            El club
            Filosofia
            L'escut
            La junta directiva
            El cos tècnic
            Entrenaments
            La comarca

    EL CLUB

       El Club de Lluita Camp de Morvedre naix en 1951 sota la denominació de Club de Lluita Port de Sagunt, per a posteriorment, i com a conseqüència de la incorporacions de noves activitats i disciplines (futbol, teatre, halterofília, etc.), passa a denominar-se Club Poliesportiu Olímpic. En 1990 i com a conseqüència de la Llei de l'Esport i de l'obligació d'eliminar en les nomenclatures dels clubs la paraula "olímpic" el club passa a denominar-se Club de Lluita Camp de Morvedre.

       En 2009 es funda el Club de Lluita Sagunt per membres d'entrenadors, àrbitres, antics lluitadors i persones interessades, que volen prendre part activa en la promoció i difusió de l'esport de la Lluita en la ciutat de Sagunt.

       Com que molts dels membres del C.L. Sagunt provenien en els seus inicis del C.L. Camp de Morvedre, durant l'any 2010 tots dos clubs comencen a col·laborar per a major benefici de l'esport. Fruit de la bona sintonia entre tots dos clubs s'arriba a l'acord de la unificació en un únic club per a l'any 2011 davall la denominació de Club de Lluita Camp de Morvedre.

       El Club de Lluita Camp de Morvedre és el club esportiu amb més éxits de tota la comarca, doncs és l'únic club que ha aconseguit que dos dels seus membres participen en una olímpiada: D. Andrés Iniesta Pacheco, com a lluitador, i D. Arturo González com a delegat de les seleccions de Greco-romana i Lliure Olímpica, tots dos en l'Olímpiada de Barcelona'92. A més d'açò es compta amb participacions en Campionats del Món, d'Europa, Jocs del Mediterrani, i innombrables medallistes i campions d'Espanya de totes les categories i modalitats. Esperem que ens sàpien disculpar els no nomenats en aquestes breus línies.

   FILOSOFIA

       El primer objectiu del club és la formació integral de la persona a través de la pràctica esportiva. Es pretén mostrar els valors morals, educatius i de salut que fomenta l'esport i, en particular, les activitats luctatories, com a informe indispensable en la formació integral esportiva, física i psicològica, i tot això adaptat a l'edat de l'esportista. Per saber-ne més ací.

    L'ESCUT

       L'escut està conformat per diversos elements que fan referència a diversos aspectes:

       L'element principal és l'escut en si, on apareixen reflectits els colors de la bandera de la Comunitat Valenciana.

       Dins de la franja blava i al voltant de l'escut apareix el nom del club: Club de Lluita Camp de Morvedre.

       Els orígens del Camp de Morvedre com a comarca es remunten al àger (àrea territorial), no solament de la ciutat romana de Saguntum, sinó abans al de la ibèrica Arse. És per açò que dins de l'escut, apareix una falsa moneda de Arse / Saguntum on s'apareixen les típiques inscripcions d'esta ceca: ARSE en caràcters ibèrics i SAGUNTINU en caràcters llatins. Com a motiu central en comptes d'aparèixer el genet ibèric, el dofí, el cap de jove o l'embarcació, apareix un motiu pres d'una altra moneda real d'una ciutat grega d'Àsia Menor: dos lluitadors en posició d'iniciar un combat de lluita.

       Davall la moneda apareix l'any de fundació del club: 1951.

       En la part superior apareix una corona daurada envoltada d'una altra corona de llorer, simbolitzant els èxits d'aquest club obtinguts al llarg de la seua història.

    LA JUNTA DIRECTIVA

         La junta directiva está composta per:

  President: Juan Carlos Morte Alfonso.
  Vicepresident 1º: Pedro Luis Ojeda Martínez
  Secretari: Pablo Perales Cabrejas
  Tresorer: Víctor Uribe.
  Vocal: Juan Luis Orts León.
  Vocal: José Manuel Amores Pérez.
  Vocal: Juan Carlos Balaguer.

   EL COS TÈCNIC

         El Club de Lluita Sagunt compta amb un cos tècnic format entrenadors qualificats i titulats d'àmplia experiència docent i pedagògica a totes les franges d'edat. El cos tècnic està encapçalat per Juan Carlos Morte Alfonso, mestre nacional d'entrenadors nivell IV, màxima titulació que atorga la Federació Espanyola de Lluites Olímpiques i Disciplines Associades, i de Pedro L. Ojeda, entrenador nacional nivel III.

   ENTRENAMENTS

        Els entrenaments es desenrotllaran en tres sales segons l'edat de l'esportista i la seua residència:

         Fins 12 anys:

        Col·legi Villar Palasí: dilluns i dimecres de 16:30 a 17:30 hores.

        Pavelló Internuclis: dimarts i dijous de 18:00 a 19:00 hores.

        Pavelló Casa de la Juventut: dilluns y divendres de 18:30 a 19:30 hores.

        Pavelló d'Albalat: próximament.

         Altres edats:

       - Pavelló Internuclis de dilluns a divendres de 19:30 a 22;00 h.
       -
Sala existent de la 2ª planta del Pavelló de la Casa de la Joventut de Sagunt, de dilluns a dimecres de 20:30 a 22:00 h, i els divendres de 18:00 a 22:00 h.
        - Pavelló d'Albalat: próximament.

    LA COMARCA: EL CAMP DE MORVEDRE

      El Camp de Morvedre és una comarca que es troba al nord-est de la província de València, al costat del mar i limitant amb la província de Castelló. Està composta pels següents municipis: Sagunt (amb les poblacions del Port i Sagunt pròpiament), Canet d'en Berenguer, Faura, Gilet, Benifairó de les Valls, Quartell, Estivella, Quart de les Valls, Albalat dels Tarongers, Algímia d'Alfara, Petrés, Benevites, Algar del Palància, Torres-Torres, Alfara de la Baronia i Segart.

      Els orígens de la comarca es remunten al àger (àrea territorial), no solament de la ciutat romana de Saguntum, sinó abans al de la ibèrica Arse, i no solament se circumscrivia als límits de l'actual comarca sinó que s'estenien més enllà. Durant tots els períodes històrics (Edat Antiga, Mitjana, Moderna, etc.) les poblacions d'aquest territori han estat fortament lligades entre si.

      La comarca ha estat habitada des d'antic i ja els antics historiadors arrepleguen notícies de Saguntum ja que la seua conquesta per les tropes púniques va ser la causa de l'inici de la Segona Guerra Púnica.

"Civitas ea longe opulentissima ultra Hiberum fuit, sita passus mille ferme a mari. Oriundi a Zacyntho insula dicuntur mixtique etiam ab Ardea Rutulorum quidam generis. Ceterum in tantas brevi creverant opes seu maritimis seu terrestribus fructibus seu multitudinis incremento seu disciplinae sanctitate qua fidem socialem usque ad perniciem suam coluerunt."

Tito Livio. Ab Urbe condita, XXI, 7)

Video Opulentissima Saguntum

"Esta ciutat, situada a quasi mil passos del mar, era de molt, la més rica més enllà de l'Ebre. Es diuen oriünds de l'illa de Zacint, i amb ells estan barrejats també alguns de la raça dels rútuls d'Ardea. A més, en breu temps havien aconseguit gran riquesa ja siga pels seus recursos marítims o terrestres, per l'augment de la població, o per la integritat dels seus principis, pels quals van mantenir la lleialtat als aliats fins a la seva pròpia destrucció".

Titus Livi. Ab Urbe condita, XXI, 7)

      Existeix la teoria (Luis Sánchez González), arran de l'existència de les restes d'un antic port comercial (Grau Vell, precursor del Port) actiu des del s. VI a. de C. al VI AD, i d'una carta comercial escrita en grec apareguda a Empúries, que sosté que aquest port, habitat per comerciants i extrangers, seria el que rebria el nom de Sagunt (Saigantha) i que l'acròpoli de la muntanya del castell era la ciutat ibèrica d'Arse. A causa del resultat de la guerra púnica i per causes propagandístiques, de prestigi i de l'entrada en l'òrbita de Roma, el nom de Sagunt (que era el que usaven els extrangers) va passar a imposar-se.

      A Sagunt conflueixen dos eixos importants de comunicacions, el que parteix cap a l'interior -Aragó i Nord d'Espanya- i el que comunica Catalunya amb Andalusia, travessant tota la Comunitat Valenciana. Port de Sagunt és un important centre industrial a nivell nacional.

      El clima és mediterrani, amb estius temperats i hiverns amb temperatures moderades, i suaus primavera i tardor, estacions on es produeixen les precipitacions.

      Sagunt compta amb innombrables atractius, puix atresora monuments i museus que donen reflex del seu ric passat, el seu litoral s'estén al llarg de 13 Km de platges de fina arena i aigües netes i transparents, i compta amb espais d'alt valor ecològic.

     Més informació: Polsar ací

     El castillo y el teatro                         Sagunto, con el castillo y el teatro antes de restaurar

Última actualització 1 de Novembre de 2009