valencià    castellano/español

    GRAPPLING

            Característiques                                                                                                                                                Altres modalitats
            Breu Història
            Regles
            Video

             CARACTERÍSTIQUES

     El Grappling és un estil de lluita també anomenat "Lluita de submissió" que consisteix en controlar l'oponent, dempeus i igualment al terra després d'una eventual projecció, per a continuació, tractar de fer abandonar a l'oponent a través de tècniques d'immobilització i claus, sense utilitzar cap tipus de colp. El Grappling exerceix un paper essencial a la pràctica d'arts marcials mixtes (MMA) i també pot ser utilitzat com un mitjà d'autodefensa. Combina les tècniques del jujitsu, lluita lliure, sambo i judo.

     Existeixen dos modalitats: No-Gi Grappling o simplement Grappling (modalitat sense Gi o quimono), i Gi-Grappling (modalitat amb Gi o quimono).

Accions típiquess de No-Gi Grappling                                        Accions típiques de Gi Grappling

            BREU HISTÒRIA

      Els orígens del Grappling es poden remuntar a l'antiga lluita grega "kato pale" o Lluita de Terra, la qual es començava dempeus i es continuava al terra fins que un dels participants es declarava vençut.

      El Grappling s'integrà a la Federació Internacional de Lluites Associades el 2006, i el 2008 es elebrà el primer Campionat del Món.

            REGLES

     El tapís de Lluita té unes dimensions de 12x12 metres, que es divideix en un àrea de protecció i una zona de combat de 9 metres de diámetre com segueix:

     Un combat consta d'un periode de 5 minuts.

     Un combat és pot guanyar de dos maneres:

          - Per abandonament.
          - Per punts.

     Les diferents accions que realitzem atorguen punts que es tindran en compte en cas de que el periode o el combat no finalitze amb abandonament. Totes les puntuacions necesiten 3 segons de control.


     1 Punt:

          - Quan es fa caure a l'oponent.
          - Quan un lluitador dominat aconsegueix la posició neutra (fica guardia tancada o s'alça).

     2 Puntos:

          - Inmovilització lateral o en línia.

     3 Puntos:

          - Inmovilització muntada.

     4 Punts:

          - Inmovilització posterior.

            VIDEO

    


Última actualització 30 d'Agost de 2009