valencià    castellano/español

                                                                                                                                                                                

    NOTÍCIES 2016

    
     

Bones Festes / Felices Fiestas (22-12-2016)

          El Club de Lluita Camp de Morvedre os desea Felices Fiestas y que el año 2017 venga lleno de salud, felicidad, amor y éxitos..

          El Club de Lluita Camp de Morvedre vos desitja bones festes i que l'any 2017 vinga ple de salut, felicitat, amor i èxits.

Guillem Gasca venç en el Memorial Antonio Asensio i concentració en França (12-12-2016)

Este dissabte dia 10 de desembre el lluitador Guillermo Gasca Fresneda es va proclamà vencedor en el VI Torneig Internacional Memorial Antonio Asensio, que, organitzat per la Federació Catalana de Lluita, es disputà en Sant Adrià de Bessòs (Barcelona).
Este torneig, un dels més forts d'Espanya, va comptar amb la participació d'equips de 8 països i al voltant de 350 esportistes.
Guillermo, que participà en la modalitat de lluita grecoromana sènior 76 kg, anà derrotant d'una manera solvent als seus diferents rivals fins a alcançar la final i derrotar al representant portugués.
Molt bons resultats per a este lluitador en la seua preparació als campionats autonòmics i nacionals de principis d'any.

El dissabte també es realitzà una jornada de tecnificació dedicada al Grappling i al MMA.

D'altra banda, una delegació del Club de Lluita Camp de Morvedre es desplaçà del 8 a l'11 de desembre al sud de França a les localitats de Vic-en-Bigorre i Maubourguet per a participar en una concentració amb l'equip Som Lutte de cara a la preparació dels campionats autonòmics que se celebraran el mes pròxim. La delegació, de 9 persones, estigué encapçalada pel director tècnic del club Pedro Ojeda, el delegat de l'expedició Ramón Ojeda, i 7 lluitadors: Raul Gallur, Roberto Tébar, Isidoro Martínez, Marta Ojeda, Pablo Navarro, Esmeralda Gallur i Miguel Tabasco.

Bones impressions del Camp de Morvedre en l'Erasmus + LSE (04-12-2016)

Després de rebre dijous passat el premi Onda Cero d'Esports d'enguany, el Club de Lluita Camp de Morvedre organitzà el dissabte 3 de desembre el II Torneig Internacional Lluitant per Europa del Sud – Erasmus + en el Pavelló Interior del Poliesportiu Internuclis de Sagunt. Enguany va comptar amb la participació del Club de Lluita Quart de Poblet i de l'equip búlgar de la Sport School Dimitar Rohov de la ciutat de Sliven. També s’ aprofità per a fer un xicotet torneig de lluita infantil amb els components del club de les categories pre-benjamí a infantil.
L'equip búlgar, al costat de la seua directora Na Natasha Ivanova i el seu entrenador En Kiril Dimitrov, ha romàs amb nosaltres 21 dies d'entrenaments dins del programa europeu Erasmus, i a més de participar en el torneig, el seu tècnic ha participat en les tradicionals jornades de tecnificació de finalització d'any. En aquesta escola esportiva, a més de lluita, s'imparteixen altres esports tals com a futbol, atletisme i halterofília, estant els esportistes en qualitat d'interns. Per a fer-nos una idea del seu nivell, indicarem que entre els components de l'equip que ens ha visitat es troba el subcampió del Món cadet de Lluita Lliure Olímpica i medalla de bronze europea de 2015, Ivan Stefanov, per la qual cosa l'esperat va ser que l'equip búlgar copara quasi tots els primers llocs.
Quant als lluitadors del Club de Lluita Camp de Morvedre, van sobreeixir per sobre de la resta, Marta Ojeda, Esmeralda Gallur i Roberto Tébar, que van aconseguir fer-se amb l'or, sent el total dels metalls aconseguits 3 ors, 3 plates i 2 bronzes, causant una gran impressió general tot l'equip. També es va poder comptar amb la presència del regidor d'esports de Sagunt Guillermo Sampedro.

Els resultats individuals del nostre equip foren:

Femení Cadete
Marta Ojeda Navarro (65 Kg.): 1ª.
Esmeralda Gallur Fernández (70 Kg.): 1ª
Mar Ruiz Gómez (70 Kg.): 2ª
Escolar masculí
Pablo Navarro (59 Kg.): 2n
Miguel Tabasco (59 Kg.): 3er
Roberto Tébar Gallur (73 Kg): 1er
Cadet masculí
Isidoro Martínez Vesa (69 Kg.): 3er
Pedro Fernández (76 Kg.): 5é
Raúl Gallur Fernández (85 Kg): 4rt
Júnior masculí
Borja Simón (66 Kg): 2n

Finalitzat el torneig, dos són els compromisos per al cap de setmana vinent. D'una banda l'equip partirà per a la ciutat francesa de Mabourguet el dijous 8 de desembre per a participar en una concentració amb l'equip Som Lutte, i en un torneig. Per una altra el dissabte es realitzarà una altra de les jornades de tecnificació, que aquesta vegada versarà sobre la lluita Grappling i el MMA.

Cloenda Taller Krav Maga "Defensa Personal per a Dones" Foment de la igualtat entre homes i dones. 27-11-2016

El dissabte 26 de novembre tingué lloc la sessió de clausura del Curs de Krav Maga: Tècniques de Defensa Personal per a Dones, organitzat pel Club de Lluita Camp de Morvedre i la Federació Valenciana de Lluita, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. L'acte comptà amb la presència de la Regidora d'Igualtat María Giménez i Juan Carlos Morte president del Club de Lluita Camp de Morvedre.
Este taller de defensa personal és una de les activitats organitzades des de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt amb motiu de la celebració del 25 N i s'ha realitzat en el Pavelló José Veral els dies 12, 19 i 26 de novembre.
El Taller s'ha desenvolupat en dos mòduls. El mòdul dedicat a la defensa personal impartit per l'instructor de Krav Maga Fernando Bazataquí ha consistit en un entrenament de tècniques bàsiques i exercicis de simulació de situacions d'agressió real (proves d’estrés). Segons l'instructor Bazataquí “estes tècniques de simulació ajuden a la dona a superar les seues pors reforçant la seua autoestima, i valia i dotant-li alhora de mitjans per a actuar davant una agressió i eixir indemne sobrevivint a la situació d'amenaça”.
El mòdul del taller dedicat a abordar els aspectes psicològics de les víctimes de violència de gènere i Mindfulness, ha sigut impartit per Mª José Gómez València, Psicòloga Universitat de València, i Sonia Martínez Sanchís professora titular de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València.

VI Torneig Internacional Ciutat de Sagunt Cabdal Valenciana de la Romanització. 01-11-2016

En el matí d'aquest dissabte passat, es va poder explicar una història, es va poder recrear l'antiga Grècia, en contrast amb la lluita moderna, tot açò en el marc incomparable del Teatre Romà de Sagunt.
En aquesta ocasió no era una competició més, sinó un acte cultural històric, mai abans representat i tot gràcies a la col·laboració de Saguntum Civitas, Regidories d’Esports, Joventut i Cultura, Federació Valenciana de Lluites Olímpiques i totes aqueixes persones que saben que la nostra ciutat és la millor d'Europa.
La història que expliquem, va consistir en 7 actes:
1º concentració i desfilada des de l'Aj. al Teatre Romà.
2º Salutació del Governador Trajà Deci, als equips en el Aditus Maximus (entrada nobles)
3º Magistrat de Sagunt, Quint Varvio, ofereix els jocs de lluita a la ciutat.
4. Comença Lluita Moderna
5. recreació històrica Lluita Clàssica
6. Lliurament de premis, cerimònia
7. Visita Guiada, a càrrec del Prefecte Lunio Basso, pels llocs més importants, de la història de Sagunt, com Temple Diana, Calvari, Església Santa Maria, Pedrera Ibèrica, Cementeri Jueu, etc.
Es complí l'horari previst i el moment més esperat va ser la recreació de la lluita clàssica, a càrrec de dos lluitadors, amb l'única indumentària, anomenada Subligacúlum, (tela blanca de cotó amb cinturó de cuir) a manera de calçons i tallat segons patró de l'època.

Durant 20 minuts i en dos parts, es van realitzar primer, en moviments lents, les tècniques i posicions més comunes que es poden veure reflectides, en atuells de ceràmiques i figures de pedra de l'època, passant a continuació a una breu presentació de la mercaderia que es rebia de l'imperi. fent al·lusió als lluitadors. Seguit de la lluita en moviments ràpids.
Un acte que va agradar i que va comptar amb la presència de l'Alcalde, Quico Fernández i els regidors, Guillermo Sampedro i Jose Manuel Tarazona, com també el president de la federació Valenciana, David Armendáriz, que van haver de veure-li-les davant un Magistrat desafiador i poc generós.

Tot açò és la suma perquè la nostra ciutat siga Patrimoni de la Humanitat.

La classificació del VI torneig va quedar de la següent manera:

Classificació per equips:
Regió de Múrcia, 1º classificat
Selecció Espanyola 2° classificat
Camp de Morvedre 3° classificat
Som Llute 4° Classificat
Selecció Aragonesa 5° classificat

Equip Morvedre:
Cadet femení:
70 kg Marta Ojeda, Or
70 kg Esmeralda Gallur, bronze
Sènior femení:
70 kg Andrea Gasca, Plata
Cadet lliure olímpica masculí:
58 kg Isidoro Martinez Vesa, bronze
66 kg Javier Andujar Ojeda, Or
76 kg Raúl Gallur Fernandez, Or.
Sènior grecoromana:
76 kg Guillermo Gasca, plata

Una baixa d'última hora, ens deixà sense la possibilitat de puntuar més amunt i aconseguir el primer lloc.
Afegir, que des del 2008 és la primera vegada que un alcalde acudeix a una competició de lluita.

El Camp de Morvedre 3º per equips a França i VI Torneig Internacional Ciutat de Sagunt Cabdal Valenciana de la Romanització. 26-10-2016

Un or i dos bronzes foren els resultats més destacats obtinguts pel Club de Lluita Camp de Morvedre en la seua participació en la Challenge Internacional de Negrepelisse, que es celebrà este cap de setmana en esta localitat del sud de França. A nivell d'equips l'equip quedà tercer per equips en la categoria de cadet femení, mentre que es va obtenir la 11ª posició en masculí d'un total de 31 equips. Balanç més que positiu donat el nivell de la competició i la seua gran participació, així com el debut internacional d'algun dels nostres esportistes.

L'or ho va aconseguir Marta Ojeda Navarro en cadet 70 Kg., malgrat participar en una categoria de pes superior, mentre que el bronze en aqueixa mateixa categoria fou para Esmeralda Gallur Fernández. L'altre tercer lloc vingué de la mà de Raúl Gallur Fernández en cadet 76 Kg.

L'expedició, l’encapçalà el director tècnic del club i entrenador internacional, Pedro Ojeda, recolzat per l'entrenador nacional Antonio Ripoll, i el delegat del club Isidoro Martínez.

Els resultats complets van ser:

Marta Ojeda Navarro 1ª en Cadet 70 Kg
Esmeralda Gallur Fernández 3ª en Cadet 70 Kg
Pablo Navarro Flórez 9º en Cadet 54 Kg.
Isidoro Martínez Vesa 7é en Cadet 58 Kg
Miguel Ángel Tabasco 9é en Cadet 58 Kg
Raúl Gallur Fernández 3er en Cadet 76 Kg
Roberto Tébar Gallur 9é en Cadet 76 Kg.

Per equips:
Cadet lliure femení: 3º
Cadet lliure masculí: 11º.

D'altra banda, ja està tot preparat perquè el próxim dissabte 29 d'octubre al matí se celebre el VI Torneig Internacional Ciutat de Sagunt "Cabdal Valenciana de la Romanització" que comptarà amb la participació de la Selecció espanyola de Lluita, la selecció murciana, l'aragonesa, l'equip francés de Som Lutte i el Club de Lluita Camp de Morvedre. L'esdeveniment està organitzat pel Club de Lluita Camp de Morvedre, amb el suport de les Regidories d'Esports i Cultura de l'Ajuntament de Sagunt. També col·labora la Federació Valenciana de Lluita.

La novetat més destacada és que el lloc on es desenvoluparà la competició és el Teatre Romà de Sagunt. Este projecte arranca des de molt antic, doncs ja a la fi de la dècada dels setanta, el aleshores President de la Federació Espanyola de Lluita, Fernando Compte, ja aspirava a realitzar una competició en tan incomparable marc.

Aquest torneig és una forma de recolzar la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat per part del Club de Lluita Camp de Morvedre. Es conjuminarà la faceta esportiva i la cultural, amb recreacions de lluita antiga, així com amb desfilades de l'associació de recreació històrica local Saguntum Civitas. La lluita és un dels pocs esports, juntament amb l'atletisme, on hi ha vertadera continuïtat i transferència entre les modalitats antigues i les modernes.

Els actes començaran el divendres 28 a les 18:00 hores tindrà lloc el pesatge dels equips en el propi Teatre Romà, per a ja el dissabte iniciar les activitats a les 9:45 h amb la pujada al monument nacional en processó dels equips participants acompanyats dels integrants de l'associació de recreació històrica Saguntum Civitas simulant l'anunci d'aquests “Ludi”. La competició començarà a les 10:30 h, sent les finals a partir de les 12:30 h. Tancarà el matí la recreació de combats de lluita antiga clàssica i el lliurament de trofeus. A la vesprada, visita turística guiada i a la nit sopa de germanor.


Negrepelisse i VI Torneig Internacional Ciutat de Sagunt Cabdal Valenciana de la Romanització. 18-10-2016

El divendres 21 d'octubre, una expedició del Club de Lluita Camp de Morvedre es desplaçarà al sud de França per a participar, un any més, i durant aquest cap de setmana en la prestigiosa Challenge Internacional de Negrepelisse, localitat propera a Tolosa de Llenguadoc.
En aquesta competició participen gran quantitat d'equips francesos, a més d'altres nacionalitats, italians, suïssos, anglesos, etc., a més d'altres clubs espanyols.
L'expedició, de 9 lluitadors, anirà encapçalada pel director tècnic del club i entrenador internacional, Pedro Ojeda, recolzat per l'entrenador nacional Antonio Ripoll,i el delegat del club Isidoro Martínez.

L'any passat, l'expedició va tornar amb diverses medalles, per la qual cosa enguany, es té l'esperança d'obtenir alguna més.

D'altra banda, i seguint amb la línia d'internacionalització, el club ja es prepara organitzar el VI Torneig Internacional Ciutat de Sagunt "Cabdal Valenciana de la Romanització", que se celebrarà el 29 d'octubre al matí i que comptarà amb la participació de la Selecció espanyola de Lluita, la selecció murciana, l'aragonesa, l'equip francés de Som Lutte i el Club de Lluita Camp de Morvedre.
La presentació d'aquest torneig tindrà lloc el 20 d'octubre a les 12:00 h en el saló de plens de de l'Ajuntament de Sagunt, i comptarà amb l'assistència del Director Tècnic i candidat a President de la Federació Espanyola de Lluita, el President i part de la directiva de la Federació Valenciana de Lluita, els regidors de Cultura i Esport, i el President del nostre club.

Una particularitat molt especial és que la competició es desenvoluparà en el Teatre Romà de Sagunt, i es conjuminarà la faceta esportiva i la cultural, amb recreacions de lluita antiga, així com amb desfilades del grup de recreació històrica local Saguntum Cívitas. D'aquesta manera, des del Club de Lluita Camp de Morvedre es recolza la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat.

D'altra banda l'equip francés de Som Lutte, passarà una setmana d'entrenaments conjunts amb nosaltres de preparació previs al torneig.

Marta Ojeda, medalla de plata a Ucraïna i Mundial de Grappling. 28-09-2016

La lluitadora del Club de Lluita Camp de Morvedre Marta Ojeda Navarro ha tornat hui 27/09/2016 d'Ucraïna amb una medalla de plata penjada al coll.

Marta, que participà primerament en una concentració internacional els dies 20 al 26 de setembre, va disputar el Torneig Internacional de Lluita "Ilia Muromets" en la ciutat ucraïnesa de Chernigiv aconseguint un resultat més que meritori en pujar-se al segon escaló del podi. La participació de lluitadores va ser molt extensa, havent-hi 19 participants en el pes de Marta, 60 kg. En aquest torneig havien a més representants d'Ucraïna, Bielorússia, Rússia, Israel i Moldàvia. Marta anà superant eliminatòries i guanyant confiança fins a arribar a la final, on no va poder superar a la representant ucraïnesa per estret marge.

Marta fou acompanyada pel lluitador del Club de Lluita Quart de Poblet, Javier Andujar Ojeda, que també va fer un bon paper. Marta ha pogut viatjar a aquesta competició gràcies a les gestions i invitació d'aquest club valencià que ha sigut qui va organitzar el viatge en tenir contactes amb el club local.

Magnífic inici de temporada per a Marta, que segueix avançant en la seua preparació a pas ferm.

D'altra banda, el dia 29 de setembre, l'àrbitre del club, Pablo Perales Cabrejas, part per a Minsk (Bielorússia) per a participar en el Campionat del Món de Lluita Grappling que tindrà lloc del 30 de setembre al 3 d'octubre. Pablo serà l'àrbitre que represente a Espanya en esta competició, per la qual cosa dóna mostra del nivell tècnic dels nostres àrbitres.

Marta Ojeda a la concentració i torneig a Ucraïna, i Guillermo Gasca al CAR de Múrcia. 20-09-2016

La lluitadora del Club de Lluita Camp de Morvedre Marta Ojeda Navarro ha partit a Ucraïna per a participar en la concentració internacional que tindrà lloc del 20 al 26 de setembre i en el posterior torneig internacional.
Marta, que ha aconseguit plaça en l’Institut d'Educació Secundària Conselleria de València, cursarà enguany 1º de Batxillerat per a esportista d'elit, podrà compaginar millor enguany els seus estudis amb la seua carrera d'esportista, en haver pogut accedir a una plaça d'aquest centre especialitzat a aquesta fi.

Marta té com a objectiu enguany, a més de revalidar el campionat d'Espanya, el fer un bon paper en l'Europeu i el Mundial Cadet.

D'altra banda el lluitador Guillermo Gasca Fresneda, després de les gestions del club, ha aconseguit una beca per a entrenar en el Centre d'Alt Rendiment de Múrcia. En el passat, el club ja li va aconseguir una beca d'aquest tipus a Roberto Plumed Sobrino que ha culminat enguany amb la consecució del campionat d'Espanya júnior de grecoromana, encara que siga representant a Múrcia, i la seua participació en l'europeu.
Guillermo Gasca, ha tornat a la lluita grecoromana després d'un temps dedicat al Grappling o fora de competició. Els seus campionats d'Espanya en categories inferiors, el seu bronze en la Copa d'Espanya absoluta de 2014 i l'informe favorable de l'adreça tècnica del club respecte a la seua posada a punt li ha fet mereixedor de la beca d'intern on podrà gaudir d'unes de les millors instal·lacions per a la pràctica de la lluita i d'entrenadors a horari complet.

Sensacions agredolces en l'Europeu. 26-07-2016

La lluitadora del Club del Lluita Camp de Morvedre, Marta Ojeda Navarro participà el divendres 22 en el Campionat d'Europa Cadet de Lluites Olímpiques disputat a Estocolm (Suècia). L'experiència fou molt positiva, malgrat caure en primera ronda enfront de la representant ucraïnesa, perquè si s'analitza detingudament, els detalls ens pot portar a albergar il·lusions la pròxima temporada.
Marta, campiona d'Espanya de la categoria, partia sense pressió, ja és un premi en si l'haver pogut classificar-se per a aquest esdeveniment, doncs li queda un any més per a estar en la categoria, i ha de ser el pròxim on haja de donar el do de pit. Enguany el seu objectiu era aprendre de l'experiència, agafar el toc al màxim nivell i gaudir de l'experiència. Objectiu complit.
Però la autoexigència li va poder més, i veure's davant les càmeres, l'ambient, les millors atletes, els millors àrbitres, fa que els campions s'exigisquen més. Segons les paraules de Marta, “em vaig accelerar a l'inici del combat per a donar-li ritme, estava molt motivada i volia donar el millor de mi, però els nervis em van portar a cometre un error de posició tampoc molt important. En adonar-me, vaig voler rectificar però la pressió va fer que potser estiguera lenta, i a este nivell no pots cometre el més mínim error”. Des d'aqueix moment Marta va ser a remolc, però en lloc d'enfonsar-se, en actitud valenta impròpia d'una debutant, va anar a per el combat, doncs sabia que havia d'arriscar i el temps passa. Va intentar una volta de maluc, acció de 4 punts per a tornar a entrar en el combat, que va fallar però que inexplicablement el trio arbitral en lloc de reiniciar el combat, la va perjudicar i atorgant dos nous punts a la seua rival. Marta va saber defensar-se en sòl, però el combat estava ja decidit. Marta no es va rendir, doncs a lluitar i a aprendre havia anat, assaborint fins a l'últim segon la seua experiència.
Quan se li dóna ànims replica: “L'any que ve que es preparen, perquè jo també ho faré”.

Marta Ojeda a l'Europeu Cadet, concentració a França i Campus a La Nucia. 18-07-2017.

La temporada agonitza però el Club de Lluita Camp de Morvedre va tenir aquest cap de setmana l'agenda plena.


MARTA OJEDA A l'EUROPEU CADET

La lluitadora cadet del club Marta Ojeda Navarro ha finalitzat la seua concentració al costat de la resta de la selecció espanyola que servia de preparació final per a la seua participació en el Campionat d'Europa cadet. Marta ha tingut l'ocasió d'entrenar-se amb els principals estrelles del nostre esport: la campiona olímpica i del món, la russa Natalia Vorovieva, l'actual campiona del món, la nord-americana Helen Maroulis, així com amb altres esportistes del top 5 mundial.
En aquests moments Marta Ojeda es disposa a viatjar a Estocolm (Suècia) on disputarà el Campionat d'Europa cadet de Lluita Femenina en la categoria de 60 kg. Marta es pesarà i es realitzarà el seu emparellament el dijous 21, mentre que entrarà en competició el divendres 22 de juliol.
Marta és l'actual campiona de la Comunitat Valenciana i d'Espanya de Lluita Lliure Femenina, i va quedar primera en el Torneig Internacional Joves Promeses que li va valdre d'accés per a la seua participació en l'Europeu Cadet. El 2 de juliol s'acaba de proclamar Campiona de Lluita Platja de la Comunitat Valenciana en categoria cadet.

CONCENTRACIÓ A FRANÇA

D'altra banda una delegació encapçalada pel president del club Juan Carlos Morte Alfonso i els esportistes Esmeralda Gallur, Isidoro Martínez, Miguel Tabasco, Pedro Pérez i Raúl Gallur, es desplaçaren a la localitat francesa de Maubourguet per a realitzar una concentració amb l'equip local Som Lutte. D'esta forma el club ha pogut retornar-li la visita que va rebre d'este club a l'octubre passat. En principi, el viatge s'havia d'haver realitzat al desembre de 2015 però a causa dels atemptats de París, es decidí posposar-ho. De nou, una altra acció terrorista, aquesta vegada a Niça, ens va posar en la cruïlla de continuar o no amb el viatge, però consultant-ho amb els pares, van decidir continuar amb el viatge. Estos intercanvis s'emmarquen dins el programa “Lluitant per Europa del Sud” que des de fa dos anys es realitzen per part de tots dos clubs, amb la finalitat d'enriquir la formació humana com a esportiva dels lluitadors. Els esportistes del club poderen gaudir d'unes instal·lacions envejables i idònies per a la pràctica de la lluita amb les quals expliquen els nostres amics francesos, cosa de la qual es manca en el nostre municipi, malgrat superar-los en història i palmarès. Coses de la cultura esportiva d'un i un altre lloc.

CURS D'ENTRENADORS I CAMPUS ESPORTIU.

Un tercer grup del club format per l'àrbitre internacional i entrenador Pablo Perales, i els lluitadors Alejandro Fernández i Andrea Gasca, es desplaçaren a La Nucia (Alacant) per a participar en el curs d'entrenadors i Campus esportiu, a nivell de formador el primer, i d'assistents la resta, que tingué lloc en aquesta localitat alacantina del 14 al 17 de juliol de 2016. Des del club sempre es vol potenciar la formació contínua d'entrenadors i monitors.

El Camp de Morvedre, Rei de la Platja, i Marta Ojeda prepara l'Europeu. 04-07-2017

De gran èxit es pot qualificar el Campionat Autonòmic, així com el Torneig Popular de Lluita Platja. Èxit a nivell participatiu, a nivell organitzatiu i a nivell de resultats.
La Lluita Platja fou el protagonista indiscutible en la platja de Port Sagunt la vesprada del dissabte 2 de juliol. Els presents, banyistes, turistes i aficionats a l'esport, poderen gaudir amb la disputa del quart Campionat de la Comunitat Valenciana i del cinquè Torneig Popular de lluita platja “Port Sagunt”. S'ha d'agrair a l'Ajuntament de Sagunt la seua col·laboració, ressaltat enguany la col·locació de graderies que va fer els espectadors no s'amuntegaren en la passarel·la de l’entrader de la platja.

Un altre any més es va poder comptar amb la música de DJ Valeriano Morte, que contribuí de manera eficaç a la diversió, així com amb les cançons del primer CD del grup local “Bendita Locura”, creant un ambient lúdic i platger.

El públic assistent mostrà la seua satisfacció en les repetides ovacions que van dedicar als participants davant les tècniques executades. També ajuda el format de cada combat, a tres enderrocaments o eixides del cercle, que motiva les accions i provoca una successió vertiginosa de combats dinàmics i trepidants.

Inicialment es donà pas al torneig popular per a gent no federada on es van aconseguir les 99 inscripcions entre les categories masculina i femenina, superant lleument les de l'edició anterior i on es pogué comprovar l'auge que va agafant aquesta especialitat entre turistes i veïns que superen la vergonya inicial i s'atreveixen a participar.

A continuació es disputà el Campionat de la Comunitat Valenciana de Lluita Platja, comptant amb la presència d'equips de València, Quart de Poblet, la Vall d'Uixó, Onda i Alacant, i on els lluitadors del Club de Lluita Camp de Morvedre es feren amb el primer lloc per equips per quarta vegada consecutiva, proclamant-nos els reis de la platja. A nivell individual s’aconseguiren un total d'11 ors, 4 plates i 3 bronzes.

Des del club es vol agrair a l'Ajuntament de Sagunt i a la Regidoria d'Esports el seu recolzament en l'organització de l'esdeveniment. Destacar també que es comptà amb la presència del regidor d'esports de l'Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro Ruiz, i el de Cultura, José Manuel Tarazona Jurado.

En resum gran èxit d'organització, participació i públic, al que s’uniren els excel·lents resultats esportius del campionat autonòmic.

D'altra banda la lluitadora cadet del club Marta Ojeda Navarro acudirà a la concentració del Gran Premi d'Espanya amb l'equip nacional de cara a la preparació de la seua participació en el Campionat d'Europa cadet que es disputarà a Estocolm (Suècia) del 19 al 24 de juliol. En esta setmana de concentració Marta tindrà l'oportunitat d'entrenar-se amb les lluitadores de diferents seleccions internacionals de categoria sènior, com Cuba o Suècia, que ultimen la seua preparació per als Jocs Olímpics.

Marta és l'actual campiona de la Comunitat Valenciana i d'Espanya de Lluita Lliure Femenina, i quedà primera en el Torneig Internacional Joves Promeses que li va valdre d'accés per a la seua participació en l'Europeu Cadet. Este cap de setmana passat s'acaba de proclamar Campiona de Lluita Platja de la Comunitat Valenciana en categoria cadet.

Tornejos de Lluita Platja el 2 de Julio. 30-06-2016

Dissabte que ve 2 de juliol a partir de les 17:00 hores la lluita platja serà la protagonista en la Platja de Port Sagunt de la mà del Club de Lluita Camp de Morvedre.

Dos esdeveniments seran els que es disputen la vesprada del dissabte en la platja de Port Sagunt, al costat de la plaça de la Concòrdia: el Campionat de la Comunitat Valenciana i el Torneig Popular de Lluita Platja "Platja de Port Sagunt".

Enguany es disputarà la cinquena edició del Torneig Popular de Lluita Platja "Port Sagunt". Aquest torneig està obert a la participació del públic en general per a la participació de la gent no federada, tant xics com a xiques, i no és necessària experiència prèvia en lluita. Este torneig de Lluita Platja és pioner, doncs a més de ser el més antic en aquesta modalitat de lluita, és l'únic torneig popular de lluita en tota Espanya. Este esdeveniment naixia en el marc dels esports de platja, per a proporcionar una experiència lúdica i esportiva, on el que primera és passar-ho bé. Esperem que com en altres anys, turistes i locals s'animen a participar.

Des del nostre club es tracta de mostrar i fer més accessible l'esport de la lluita a tothom, tant xics com a xiques, i especialment als no federats, ja que aquest esdeveniment està obert a tot el que vulga participar, competint segons la seua experiència, categoria de pes, edat i sexe.

D'altra banda, la Federació valenciana ha tornat a confiar en el Club de Lluita Camp de Morvedre, després de l'èxit aconseguit en les tres edicions anteriors, per a organitzar el quart Torneig Autonòmic de Lluita Platja. Es podran veure de nou als millors atletes valencians d'aquesta especialitat que tan bona impressió van causar els passats anys. Esta competició serà només para federats.

És per açò que novament ens enfrontem al repte d'organitzar tots dos tornejos, i de tornar a proclamar-nos per quarta vegada consecutiva campions de la Comunitat Valenciana per equips. L'Ajuntament de Sagunt col·labora en l'organització d'ambdues competicions, que s'emmarca dins de la programació: “Estiu a la mar. Esport i cultura d’esplai.”. Com a novetat, enguany el consistori s'encarregarà de col·locar graderies per al públic.

La lluita de platja fou reglamentada per la federació internacional en 2004 amb la finalitat de reunir a totes les formes de lluita tradicionals practicades en arena i per a popularitzar-les a tot el món. La peculiaritat d'esta modalitat és que es competeix directament en l'arena. Però la lluita platja apunta sobretot a promoure els valors d'un esport divertit, segur, accessible i ecològic. Espanya té en el seu haver-hi 3 campiones del món.

La lluita platja es practica en vestit de bany dins d'un cercle d'arena de 6 metres i consta de regles molt simples: 2 punts al lluitador que aconsegueix derrocar al seu oponent d'esquena, i 1 punt al lluitador que aconsegueix traure al seu rival fora dels límits o derrocar-ho però no d'esquena. El primer lluitador que suma 3 punts guanya el combat. Temps límit 3 minuts.

La lluita platja està inclosa en el programa dels Jocs Olímpics de la Joventut des de la seua primera edició a Singapur en 2010, i estarà present en Sant Diego (EUA) en els primers Jocs Mundials de Platja de 2017.

Festival infantil de Lluita. 01-06-2016

El dissabte 28 de maig al matí es disputà en el pavelló interior del Poliesportiu Internuclis de Sagunt, el Festival Infantil de Lluites Olímpiques organitzat pel Club de Lluita Camp de Morvedre. Este esdeveniment, a manera de jornada de portes obertes, estigué obert a la participació de qualsevol xiquet o xiqueta de 6 a 12 anys que va voler assistir. De nou, es comptà amb la presència de diverses associacions de Quart de Poblet, València i d'Alacant, a més de xiquets i xiquetes de Gilet, Sagunt i Port de Sagunt.

Els xiquets es dividiren en 3 franges d'edat: de 6 a 8 anys, de 8 a 10 anys i de 10 a 12 anys. En primer lloc es feren jocs, macrogrupals, microgrupals i per parelles, i tant de cooperació com d'oposició. Després, es explicaren unes posicions i tècniques bàsiques concordes a l'edat en qüestió que emanaven dels propis jocs. Per a finalment realitzar uns combats de lluita infantil, sense vencedors ni vençuts, on les regles es modifiquen lleugerament per a minimitzar qualsevol risc, ja que el que primera és la diversió.

Enguany s’aconseguí una participació de 74 xiquets, una mica inferior a la de l'any passat.


Presentació Krav Maga. 08-05-2016

Traslladar-vos el bon acolliment per part dels col·lectius presents, del Krav Maga d'este dissabte passat, durant quasi 4 hores i en 2 rondes seguides, per a donar cabuda a tots els inscrits, es presentà la nova activitat federada. La xarrada va donar lloc a preguntes interessants, que van ser contestades, pel Mestre Javier Oyonarte, doncs ha estat diversos anys vivint a Israel i coneix de primera mà, tant la vida civil, com a policial que allí es viu i sobretot la difícil, diversitat cultural, que està en contínua convivència.
L'important d'esta presentació, és donar a conèixer, la cultura d'aquesta disciplina, com la seua història, ja que molts ciutadans, quan s'inicien en la pràctica d'un esport, desconeixen, d'on ve, perquè va sorgir, en què moment és reconegut, per a què serveix, etc i que impacte té en la societat que viuen, així poden parlar amb propietat, del que estan practicant.
D'altra banda, es poguér comprovar l'evolució de l'equip que començà a l'octubre passat, de la mà de l'Instructor Bazataquí, demostrant una gran tecnificació per part dels diferents col·lectius presents, també fou palés la destresa i habilitats que van demostrar les dones, en les diferents proves d'estrès dutes a terme.
Tant les Tècniques d'aplicació civil com a policial, van ser les estrelles de la presentació, que no van deixar de practicar en tot moment.

També s’explicà, amb la presència del President en funcions de la Federació Valenciana de Lluites Olímpiques i D.A. En David Armendáriz, que va tenir l'oportunitat d'intercanviar impressions, tant amb practicants, com a assistents a la presentació.
Per a acabar, agrair el suport rebut, tant de la Regidoria d´Esports, com a l'edil de Joventut, Guillermo Sant Pere, allí present, que va participar en les activitats, com un practicant, més, que sens dubte no poguérem haver dut a terme.

Nova disciplina: Krav Maga. 04-05-2016

Us informem, de la presentació dissabte que ve dia 7, en el Pavelló Pistes d'Atletisme, en horari de 10h30 a 13h30, de la nova activitat federada, coneguda com Krav Maga, que porta des del mes d'octubre impartint-se en la sala blau del José Veral, a càrrec de En Fernando Bazataquí, responsable de les disciplines associades del nostre club i al seu torn Instructor en Krav Maga.
L'acte de presentació, estarà a càrrec dels mestres de la Federació Valenciana de Lluites Olímpiques i Disciplines Associades, en esta disciplina, Javier Oyonarte i Carlos , que acompanyaran a Bazataquí en el desenvolupament del programa previst, que consistirà en:
• Xarrada sobre la pràctica del Krav Maga en la societat actual.
• Classe pràctica de Tècniques d'Aplicació Policial Avançat.
• Classe pràctica de Tècniques d'Aplicació Civil.
• Per a acabar, amb el lliurament del Diploma d'Aprofitament del curs 2015/2016 a càrrec del Director del Curs.
Esta disciplina, està adquirint rellevància en la societat actual, pel seu gran efecte dissuasori, en la defensa persona i que atrauen a molts col·lectius, guàrdies de seguretat, forces i cossos de seguretat de l'estat i especialment a les dones, que veuen en aquesta disciplina cert avantatge tècnic sobre altres disciplines en defensa personal, en l'aprenentatge i en l'autoestima que genera.

Esperem que el programa agrade i que fomente la pràctica d'aquesta disciplina, reglada i sempre amb professors titulats.
Joves promeses: Or i plata per als representants del C. L. Camp de Morvedre. 02-05-2016
Els lluitadors del Club de Lluita Camp de Morvedre, Marta Ojeda Navarro i Raúl Gallur Fernández obtingueren molt bons resultats en el Torneig Internacional cadet de Lluita Olímpica “Joves Promeses”, torneig inclòs dins del calendari oficial de la federació internacional que es disputà el 30 d'abril en el Centre d'Alt Rendiment de Múrcia, a Los Alcázares (Múrcia). Marta aconseguí l'or en cadet de lluita lliure olímpica 60 Kg., en aconseguir vèncer a la representant portuguesa per tocat en la final, mentre que Raúl s’hagué de conformar amb la plata en lliure olímpica 76 Kg.

Hui dilluns comença una setmana de concentració internacional en el referit centre d'alt rendiment, amb vista a la preparació dels campionats europeus i mundials.

Ja només queda preparar-se bé i esperar la convocatòria definitiva per part del seleccionador nacional.

2 esportistes del Camp de Morvede a l'Internacional “Joves Promeses”. 27-04-16.

Els lluitadors del Club de Lluita Camp de Morvedre, Marta Ojeda Navarro i Raúl Gallur Fernández han sigut convocats per a participar amb la selecció nacional aquest dissabte 30 d'abril en el Torneig Internacional cadet de Lluita Olímpica “Joves Promeses”, torneig inclòs dins del calendari oficial de la federació internacional que es disputarà en el Centre d'Alt Rendiment de Múrcia, a Los Alcázares (Múrcia).

Recordem que Marta Ojeda és l'actual campiona d'Espanya cadet de lluita lliure olímpica 60 Kg., mentre que Raúl Gallur és bronze d'Espanya en lluita lliure olímpica 76 Kg.

Aquest torneig serveix de classificatori per a la Federació Espanyola per a seleccionar a aquells esportistes que participaran en els campionats europeus i mundials, per la qual cosa els nostres esportistes parteixen amb la il·lusió de poder aconseguir una plaça.

La parella, no estarà sola, doncs a aquest torneig internacional han sigut convocats per la Federació Espanyola, els dos àrbitres locals de categoria internacional, Félix Ramírez i Pablo Perales.

El Club de Lluita Camp de Morvede 3º d'Espanya en escolar. 04-04-2016.


El Club de Lluita Camp de Morvedre participà este dissabte 2 d'abril en el Campionat d'Espanya júnior i escolar, que es disputà a Pontevedra el 2 d'abril. Malgrat el llarg desplaçament, el viatge de tornada es va fer curt gràcies als resultats aconseguits, doncs s’aconseguí en categoria escolar el tercer llocs per equips en lluita femenina, així com es va empatar a punts amb el tercer classificat en lluita grecoromana. A nivell individual el lluitador més destacat va ser Pedro José Pérez Ocuende que va aconseguir proclamar-se campió d'Espanya de grecoromana escolar 66 Kg, per a completar un total d'1 or, dues plates i tres bronzes.

Els resultats individuals van ser:
En categoria escolar:
Lluita femenina:
Ángela Gasca Fresneda (52 Kg.): 2ª
Paula Iniesta García (57 Kg.): 2ª
Lorena Tejero Merichal (62 Kg.): 3ª
Esmeralda Gallur Fernández (70 Kg.): 5ª.

Lluita grecoromana:
Levi Manville (53): 3er
Pedro José Pérez Ocuende (66 Kg.): 1er
Roberto Tébar Gallur (73): 3er

Lluita lliure olímpica:
Levi Manville (53): 10é
Pedro José Pérez *Ocuende (66 Kg.): 7é
Roberto Tébar Gallur (73): 5é

Al capdavant de l'expedició estigué el nostre entrenador internacional Pedro Ojeda, en qualitat de seleccionador autonòmic, acompanyats pels nostres àrbitres internacionals Félix Ramírez i Pablo Perales.

Concentració internacional i Campionat d'Espanya júnior i escolar. 30-03-2016.

La setmana passada, durant els dies 21 al 27 de març, els lluitadors del Club de Lluita Camp de Morvedre, Marta Ojeda i Raúl Gallur, participaren en la concentració internacional celebrada en la localitat de Jaen de Torredelcampo, com a preparació a la seua participació en el Torneig Internacional Joves Promeses que se celebrarà a la fi del mes d'abril a Múrcia.

En esta concentració, integrant del calendari oficial de la Federació Espanyola de Lluita, estan convidats els medallistes nacionals, així com diversos equips estrangers.

D'altra banda, una expedició del club partirà la nit del 31 a l'1 d'abril per a participar en el Campionat d'Espanya júnior i escolar, que es disputarà a Pontevedra el 2 d'abril, amb l'esperança d'estar en la lluita per les medalles. Al capdavant de l'expedició anirà el nostre entrenador Pedro Ojeda, en qualitat de seleccionador autonòmic, i el nostre president Juan Carlos Morte, responsable de les lluites olímpiques en la Federació Autonòmica

Andrea Gasca plata en el Campionat d'Espanya de Grappling. (07-03-2016)

          La lluitadora del Club de *Lluita Camp de Morvedre, Andrea Gasca Fresneda va aconseguir la medalla de plata en els Campionats d'Espanya de lluita Grappling que es van disputar a Gijón el 4 de març en sènior 64 Kg. Andrea només va perdre davant la campiona del món, la canària Minerva Montero.

          Els representants masculins no van ser tan afortunats, doncs Guillermo Gasca es va haver de conformar amb la vuitena posició en 71 Kg, mentre que Álvaro Frsno amb la vintè primera en 66 Kg. Els dos vénen d'una recuperació que els va impedir disputar els campionats autonòmics.

          En canvi, en Sambo sènior, Eduardo Villaba, en 68 Kg., sí que va estar en la lluita per les medalles, caent en la final 3º-5º davant un més que polèmic arbitratge.

Marta Ojeda reina en el Campeonato d'Espanya de Lluita cadet de Múrcia. (21-02-2016)

          La lluitadora Marta Ojeda Navarro va ser l'esportista més destacada del Club de Lluita Camp de Morvedre al aconseiguir proclamar-se campiona d'Espanya en lluita lliure olímpica femenina cadet durant els Campionats d'Espanya cadet que es van celebrar a San Javier (Múrcia) el dissabte 20. A més es van aconseguir els bronzes de Raúl Gallur Fernández i Óscar Portillo Amreus, encara que la majoria dels altres components de l'equip van estar en la lluita per les medalles, que al costat de que pràcticament ningú és cadet d'últim any, es pot qualificar l'actuació global de l'equip com a bona.

Per equips els resultats van ser els següents: Lliure Olímpica Femenina: 4º; Lliure Olímpica Masculina: 5º i Greco-romana: 6º.

          A nivell individual els resultats van ser els següents:
          Lliure Olímpica Femenina:
          Paula Iniesta García (56 Kg): 5ª
          Marta Ojeda Navarro (60 Kg.): 1ª
          Esmeralda Gallur Fernández (65 Kg.): 7ª
          Lliure Olímpica Masculina:
          Pedro J. Pérez Cincuedez (63 Kg.): 5é
          Amon Manville (69 Kg.): 5é
          Roberto Tébar Gallur (69 Kg.): 10é
          Raúl Gallur Fernández (76 Kg.): 3r
          Greco-romana
          Isidoro Martínez Vesa (58 Kg.): 5é
          Daniel Luque Fernández (69 Kg.): 4rt
          Óscar Portillo Amreus (76 Kg.): 3r

          L'equip i la selecció valenciana anava encapçalat per l'entrenador del club Pedro Ojeda, acompanyat per l'àrbitre internacional del Club, Félix Ramírez Gallardo.

El Club de Lluita Camp de Morvedre tercer d'Espanya en Esperances (07-02-2016).

          El club de Lluita Camp de Morvedre es va classificar aquest cap de setmana tercer d'Espanya per equips en Sambo Esperances femení, 4º en Sambo Esperances masculí i 4º en Sambo júnior masculí a San Javier (Múrcia). A nivell individual es van collir 3 ors proclamant-se campions d'Espanya Adrián de Nalda Muñoz en 100 Kg, Jorge Cabo Tomás en 65 Kg i María Ortiz Medina en 60 Kg. Encapçalant l'expedició va estar l'entrenador del club Dario de Nalda que feia les vegades de selecciondor valencià, al que acompanyava els arbitros internacionals del Club, Félix Ramírez i Pablo Perales.

El Club de Lluita Camp de Morvedre als Campionats d'Espanya de Lluita Sub 23 i Sambo Júnior i Esperances (2-03-2016)

          El club de Lluita Camp de Morvedre comença aquest cap de setmana la seua participació aquesta temporada en els diferents Campionats d'Espanya de les diverses disciplines i categories d'edat en les quals té representació. És per açò, que avui parteix cap a Múrcia l'equip del Club de Lluita Camp de Morvedre que participarà en els Campionats d'Espanya de Lluites Olímpiques Sub 23 i Sambo Júnior i Esperança que tindran lloc demà 6 a San Javier (Múrcia).

          L'equip anirà encapçalat per Dario de Nalda López, que farà les vegades d'entrenador autonòmic, així com els lluitadors Sergio Ibáñez Buendía, Adrián de Nalda Muñoz, Jorge Cano Tomás i María Ortiz Medina. Els acompanyaran els àrbitres internacionals del Club, Félix Ramírez i Pablo Perales.

El Club de Lluita Camp de Morvedre als nacionals sénior i cadet. (13-03-2015)

          El Club de Lluita Camp de Morvedre va participar en els Campionats Autonòmics de Lluites Olímpiques de categories cadet i sènior disputats a València el 23 de Gener. Malgrat comptar amb diverses baixes importants, el club va poder conquistar el títol cadet en obtenir 10 ors i 2 plates, que al costat d'una altra plata més en categoria sènior, van completar el total de 13 medalles. Tots els lluitadors i lluitadores van estar a un gran nivell, i en categoria cadet cap dels esportistes va perdre un combat si no va ser contra un altre participant del club. En categoria sènior només es va perdre en la final.
Els resultats individuals més destacats van ser:

          CADET
Greco-romana
Isidoro Martínez Vesa (58 Kg.): 1er
Raúl Gallur Fernández (69 Kg.): 1er
Roberto Tébar Gallur (69 Kg.): 2n
Óscar Portillo Anreus (76 Kg.): 1er

Libre Olímpica masculí
Isidoro Martínez Vesa (58 Kg.): 1er
Raúl Gallur Fernández (69 Kg.): 1er
Roberto Tébar Gallur (69 Kg.): 2n
Óscar Portillo Anreus (76 Kg.): 1er

Libre Olímpica femenina
52 Kg. Paula Iniesta García: 1ª
56 Kg. Marta Ojeda Navarro: 1ª
65 Kg. Nuria Sobrino Carbó: 1ª
70 Kg. Esmeralda Gallur Fernández: 1ª

          SENIOR
Libre Olímpica masculí
74 Kg. Antonio Gómez: 2n

          Per a les següents setmanes el club intentarà recuperar a Sergio Ibáñez per al Campionat Sub-23 de lluites olímpiques que es disputa a Múrcia a principis de febrer, doncs pateix una lesió que li va impedir estar en l'autonòmic. També en aqueixes dates el club participarà amb un equip en el Campionat d'Espanya de Sambo, categoria Esperances, i en el qual hi ha possibilitats d'aconseguir grans resultats.

     

      

lluitacmorvedre@yahoo.es